10 ting du bare SKAL opleve i Cambodja!

Cambodja er et land, der rummer nogle af de smukkeste templer og bygninger, der i den grad skiller sig ud og har derudover en utroligt fascinerende historie. Det hele er en oplevelse du ikke vil være foruden, når du tager på rundrejse i Asien.

Her finder du en liste over de 10 ting, du bare er nødt til at opleve i Cambodja, som vil give dig fantastiske minder.

Tag på en fantastisk rejse til Cambodja på vores Grupperejse til Asien!

Brug for hjælp? - Klik her!

Se seværdighederne her 

1. Angkor Templerne

Templer i Angkor byen

Uden for byen Siem Reap i den nordvestlige provins af Cambodja, kan du gå på opdagelse i de famøse jungletempler i Angkor. Denne ruinby har været eksisterende i over 1000 år og har masser af historie til den nysgerrige eventyrer.

Tempelkomplekset Angkor Wat er på størrelse med de mægtige pyramider, så du kan nemt sætte en hel dag af til at udforske dette magiske sted.

2. Tonle Sap

Flod i Cambodja

Hvis du gerne vil ud og opleve naturen og landskabet i Cambodja, er en sejltur på Tonle asp den bedste måde at gøre netop dette. I denne flydende landsby får du ikke bare et fantastisk syn af den smukke sø, og de dyr der trives om den, men også et indblik i livet hos de folk, der til dagligt lever i landsbyen.

En bonus til dig, der rejser den første halvdel af året, er at du også har muligheden for at opleve en oversvømmet skov i dette skønne område.

3. Wat Phnom

Buddhistisk tempel i Cambodja

Et stop du helt sikkert må gøre dig på din oplevelsesrejse, er Phnom Penh, hovedstaden i Cambodja og besøge det smukke tempel Wat Phnom.

Dette vidunder er den højst placeret religiøse bygning i hele byen, og mange mennesker kommer til templet for at bede om held i enten skolegang eller forretningssammenhænge.

Når du endelig er der, kan du vel lige så godt prøve dit held af og ellers nyde dette storslået område af byen.

4. Silver Pagoda

Skattekammer ved Royal Palace i Cambodja

Det er også i Cambodjas hovedstad på sydsiden af det royale palads, hvor du kan finde Silver Pagoda, som indeholder en masse skatte. Heriblandt kan du finde guld- og juvelbelagte buddhastatuer.

Maitreya Buddha statuen, som er i menneske størrelse, er dekoreret med intet mindre end 9584 diamanter. Et smukt syn for den smykkeglade rejsende at opleve og generelt et imponerede udsmykket palads med muligheder for et lækkert billede i majestætiske omgivelser.

5. Khmer Rouge-styret

Killing fields

For at få den fulde forståelse af Cambodjas historie, er det grusomme regime, under de røde khmerer også en vigtig oplevelse at tage med.

I Toul Sleng kan du besøge museet i det tidligere fængsel, der fortæller om de grimme minder om terror, der hærgede i landet for ikke særlig lang tid siden. Bl.a. S-21, hvor mere end 17.000 mennesker blev udsat for tortur og folkedrab.

Lige uden for byen er den næste del af historien på Killing Fields, hvor fanger blev henrettet og massemord blev begået. Her kan du se de mange tomme grave med skilte, der kan fortælle om de voldsomme begivenheder.

Selvom det er den mere hårde side af Cambodja, er det afgjort en stor del af deres historie, som er værd at få indblik i.

6. Koh Ker

Jungletempel i Cambodja

Under Khmer imperiet, var Koh Ker hovedstaden i en kort periode fra år 928 til 944. Her kan du bl.a. se det 30 meter høje pyramidetempel, Prasat Thom, som rejser sig op over Junglen.

I næsten 1000 år har det været nærmest umuligt at nå frem til disse templer, men heldigvis kan du nu besøge disse historiske kreationer, takket være de stier til området, der nu er blevet åbnet op.

Se også: Grupperejse til Cambodja med international gruppe 

7. Kratie

Sjælden delfinart i Cambodja

Trænger du til at komme lidt væk fra alle turisterne og leve mere som en ægte backpacker? Tag til den lille by Kratie, hvor du kan være heldig at få et ret så exceptionelt syn.

Det er ved denne by, bestående af gamle franske kolonibygninger, hvor den sjældne Irrawaddy delfin lever i et begrænset antal i Mekong floden. EN rejse til Cambodja kunne meget nemt overraske! 

Med kun 60-80 af denne sjældne art tilbage, er det din chance for få et syn og måske endda et billede af dem.

8. Krabbemarked

Krabbe fra Cambodja

En ting Cambodja er kendt for ift. mad, er deres berømte krabbemarked i Kep, hvor du virkelig kan få en autentisk oplevelse af landets madkultur.

Krabberne lever lige ved kysten til byen og i weekenden lukker hovedvejen ned pga. de mange besøgende, markedet har. Her har de lokale handlet i årevis, og familier besøger byen for at spise de lækre Kep krabber.

Et sted den store madelsker helt bestemt skal tilføje til sin rejse til Cambodja!

9. M’Pai Bay

Backpacker strand med gangbroer

Der findes mange dejlige strande i Cambodia på Koh Rong Sanloem, men en, der især skiller sig ud, er M’Pai Bay. Tidligere var dette en stille fiskerby, men er nu blevet et ret populært sted for backpackers at besøge.

Stedet ligger, som sin egen separate ø, lige uden for Koh Rong Samloem og er nemt tilgængeligt, hvilket gør det ret unikt frem for resten af området.

Når det er tid til at slappe af og tage en dukkert, kan du lige så godt vælge den bedste strand. Rundrejser i Asien bør indeholde dette sted, som en flugt fra tætpakkede storbyer til et strand-paradis i verdensklasse.

10. Virachey National Park

Vandfald i nationalpark i Cambodja

Det største fredet område i Cambodia er Virachey National Park med et areal på 3.380km2. Parken er en del af provinsen Rattanak Kiri og er kun en bustur væk fra hovedstaden Phnom Penh på din rejse til Cambodja.

Her kan du få en tur gennem den vilde natur og opleve de eksotiske dyr, der har sit hjem her. Du kan endda slå lejr i parken og få en autentisk heldagsoplevelse af dette beskyttet naturområde.

Hvilken bedre måde at opleve et lands rødder på end at gå i ét med naturen?

“Den der lever ser meget, den der rejser ser mere”

Du vil få mange gode oplevelser på din rejse til Cambodja og der er nok at vælge imellem. Du kan finde alt lige fra gamle helligdomme og templer til smukke strande og imponerende udsigter.

Vil du se flere seværdigheder i Cambodja?

Top seværdigheder i Cambodja - Klik her!
Brug for hjælp? Klik her!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!