Fakta om Sri Lanka

General information om Sri Lanka 

  • Sprog: Singhalesisk og tamil
  • Hovedstad: Sri Jayawardenapura (del af Colombo) 
  • Indbyggertal: 22,2 millioner 
  • Religion: Buddhisme og hinduisme 
  • Valuta: Rupee 
kort over Sri Lanka

Klima

Sri Lanka har et typisk tropisk klima med tørre og regnfulde årstider.

Den sydvestlige monsun giver regn i den sydlige del og bjergene fra maj til august måned. Nordøst monsunen er i de nordlige områder i oktober til januar.
Vi anbefaler at have en lille taskeparaply med dig på din rundrejse i Asien.

Temperaturen ved kysterne bliver aldrig lavere end 20 grader døgnet rundt. I højlandet bliver det køligere, og temperaturen kan falde til 10 grader om aftenen i nogle områder.

Tidsforskel

Ved sommertid i Danmark er Sri Lanka 3 ½ time foran, og ved vintertid 4 ½ time.

Visumregler

Passet skal være gyldigt 6 måneder fra hjemrejsedatoen fra Sri Lanka, og have mindst to blanke sider til viseringen. Turistvisa er et krav, og der skal ansøges og betales hjemmefra via dette link. Visa koster 35 USD. 

Vaccinationer

Der skal fremvises dokumentation for gul feber vaccination ved ophold i mere end 12 timer i et land med gul feber. Desuden anbefales malaria piller, da malaria findes på øen.

  • Ved ophold på mindre end 1 uge: Stivkrampe/difteri og hepatitis A. 
  • Ved ophold på mindre end 4 uger: Stivkrampe/difteri, hepatitis A og tyfus.  
  • Ved ophold på 4 uger eller længere: Stivkrampe/difteri, hepatitis A, tyfus og hepatitis B.

Seværdigheder

Colombo

Hovedstaden kombinerer den portugisiske, engelsk og hollandske kultur fra kolonitiden. Denne kombination ses i arkitekturen, kunsten og maden. Byen er også fyldt med museer, som giver et indblik i historien. Colombo ligger ved kysten, og der er dannet er grønt område, som er blevet til byens ‘legeplads’, som er et besøg værd fredage og lørdage aftener. 

Colombo med tuktuk

Udawalawe National Park 

Parken ligger på grænsen mellem det tørre og våde område på Sri Lanka, hvilket kan ses i dyreparken. Her kan du se elefanter, krokodiller, bøfler, slanger og meget mere. Parken er vurderet til at være et af de bedste steder til at se elefanter i det fri. Parken byder også på leoparder og aber, men de kan være svære at spotte.

Elefanter i det fri

Galle 

Byen er en gammel handelsby, og her kan du opleve det gamle fort fra det 17. århundrede. Hele byen er at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Byen er bilfri, og er let at udforske på egen hånd. Byen er omgivet af nogle fantastiske strande med hvidt sand og krystalklart vand.

Galle by fra luften

Hikkaduwa Beach

Byen er kendt for at have fokus på al vandsportsaktivitet. Her er rig mulighed for at surfe, bodyboarding, snorkle og dykke. Stranden er meget lang, så du vil aldrig føle dig omgivet af mange mennesker. Langs stranden er der mange street food boder, så du kan smage på det lokale køkken, som er en oplevelse på din rejse til Asien, du ikke vil være foruden.

mand på surfbræt

Anuradhapura

Byen er en gammel hovedstad, og belønner de besøgende med et kig tilbage til fortiden. Området er helt unikt, da du finder en moderne by grænsende op til den gamle. Kernen til det gamle tempel er et træ, og Sri Maha Bodhi stammen mener, at træet er det ældste menneske plantet træ i verden.

Brug for hjælp? - Klik her!
gammelt tempel i Sri Lanka

Ella 

Byen er en lille bjergby, som er placeret blandt teplantagerne. Her får du muligheden for at have et par dage væk fra storbyen, og opleve teplantagerne. Togturen hertil siges at være en af de smukkeste i verden, da den strækker sig igennem det smukke landskab. Turen tager 6 timer fra Kandy, og 9 timer fra Colombo.

Ella tog

Adam’s Rock 

Vandreturen til toppen tager ca. 3 timer, og langs turen er der madboder og hvilesteder. På toppen vil du kunne se et fodaftryk, hvor nogle mener, at Adam har taget sit første skridt. Andre mener, at det er Buddha eller Shiva.

Adam's Rock i Sri Lanka

Sigiriya

Dette er et palads bygget på en 220 meter høj klippe. På toppen af klippen er der bygget et palads, og væggene på klippen er dekoreret med malerier og indgraveringer. Ved foden af den ene af klippevæggene er der udhugget en trappe, hvor indgangen ligner en løve.

Sirigiya indgang

Østaten med lækre strande og vild natur

Vandsportsaktiviteter, smukke landskaber, vild natur, lækre strande, imponerende monumenter og helligdomme. Sri Lanka har det hele og kan helt afgjort gøre din rejse til end mindeværdig oplevelse du aldrig glemmer på din rundrejse i Asien.

Spørg en rejsekonsulent - Klik her!

Hvis du kan lide Sri Lanka, vil du helt sikkert også kunne lide…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!