Fakta om Laos

General information om Laos

  • Sprog: Lao
  • Hovedstad: Vientiane
  • Indbyggertal: 7 millioner 
  • Religion: Sunni-islam og kristendom
  • Valuta: Kip 
Kort over Laos Thailand Vietnam

Klima

Den nordlige del af Laos er kølig, mens den sydlige del har et tropisk klima. Det er monsuntid fra maj til oktober, og i denne periode regner det en del. Vejret er mere tørt fra november til april, og sidst i denne periode kan temperaturen nå 40 grader. det bedste tidspunkt at besøge Laos er november – februar, da bådudflugter kan være aflyst i regnsæsonen.

Tidsforskel

Ved sommertid i Danmark er Laos 5 timer foran, og ved vintertid er de 6 timer foran.

Visumregler

Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsedato. Der er krav om visum, og ansøgningen udfyldes ved ankomst. For at få lavet et visum, skal du medbringe et pasfoto, samt 30 USD i kontanter.

Vaccinationer

Der skal fremvises dokumentation for gul feber vaccination ved ophold i mere end 12 timer, i et land med gul feber.

  • Ved ophold under 4 uger: Stivkrampe/difteri, Hepatitis A og malaria
  • Ved ophold under 6 måneder: Stivkrampe/difteri, hepatitis A, malaria og hepatitis B
  • Ved ophold over 6 måneder: Stivkrampe/difteri, hepatitis A, malaria, hepatitis B og tyfus

Seværdigheder

Elephant Village Sanctuary

Kom helt tæt på de majestætiske dyr på din rundrejse i Asien Reservatet er dedikeret til at beskytte elefanterne i Laos, samt sørge for at indbyggerne i landsbyen tæt på har arbejde. Elefanterne, som er i reserveret, har tidligere været brugt til arbejde og er nu beskyttet. 

to elefanter ved hegn

Wat Phu

Templet er på UNESCOs verdensarvsliste, og er et af de ældste templer i landet, som er blevet brugt gennem årene. Templet er placeret ved bunden af Phu Kao bjerget, som anses som et helligt bjerg. Her er også ruiner af mindre templer i nærheden og med Mekong floden i baggrunden, er det en fantastisk oplevelse på en rejse til Asien

Wat Phu tempel

The Living Land Company   

Her har du muligheden for at prøve kræfter som en landmand i Laos. Her kan du lære at pløje markerne, høste rismarker og få viden om landbruget i Laos. Det er også muligt blot at observere, hvis du ikke ønsker at prøve kræfter med landbruget.

Brug for hjælp - Klik her!
rismarker med bro

Pha Pheng Vandfald 

Her kan du stå ved bunden af det største vandfald i Sydøstasien og se, hvordan vandet fra flere forskellige retninger bliver samlet som et stort vandfald. Det er muligt at tage en mindre vandretur i området, så du kan observere vandfaldet fra flere vinkler.

Nong Khiaw udsigtspunkt

Pep din rundrejse i Asien op ved at tage en kort vandretur på ca. 1,5 time vil du nå toppen af bjerget ved Nong Khiaw, som vil give dig et fantastisk syn over byen og floden Nam Ou. Det er en god idé at planlægge vandreturen nøje, da det ikke er muligt at købe vand på turen op til toppen. Der er også mulighed for at tage en bådtur på floden, hvis du ikke vil vandre til toppen.

Naturens fantastiske omgivelser

Laos natur er helt fantastisk, samt det dyreliv der præger den. Alt fra de smukkeste vandfald og floder til gamle templer og reservater finder du i det skønne naturrige Laos.

Lyder Laos som stedet for dig at rejse hen, så vil du helt sikkert også kunne lide…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!