Et sabbatår i Australien er en tid du aldrig vil glemme

Det hele starter med en bil, dine bedste venner, en nysgerrighed på livet, og så skal Australien nok sørge for resten. Stol trygt på det.

Oplev Australien på vores Grupperejse til Australien med danske unge!

Australien har så meget at byde på, at vi kunne have skrevet 50 ting på den her liste, vi har dog alligevel kogt det ned til 10 ting, som vi mener er et absolut must, når du kører rundt i Australien. Drej bilnøglerne, gas bilen godt op og gør dig klar til dit livs oplevelsesrejse på asfalten (eller i sandet som her på Fraser Island). Et sabbatår i Australien vil du aldrig fortryde – det garanterer vi! 

Brug for hjælp? - Klik her!

1. Klatre til tops på Sydney Harbour Bridge

Sydney Harbour Bridge Climb er din chance for at se Sydney oppe fra og komme i kontakt med denne fantastiske by på en helt ny måde. Udsigten fra toppen er spektakulær og turene opererer både morgen, middag og aften.

Turen tager lige godt tre timer og når du står på toppen i 134 meters højde, er det hele flyveturen fra Danmark værd. Hvis du er højdeskræk, så er det her det perfekte sted til at overvinde din frygt på din rundrejse i Australien.

Der er masser af adventure oplevelser i Australien, så hvis du vil udfordre dig selv og har mod på lidt af hvert, så er Australien det perfekte sted at teste dine grænser af.

2. Bade på den hvideste sandstrand i verden 

Sandet på Hyams Beach består af de fineste sandkorn. De er så fine, at de skaber nogle ret underholdende lyde, når du sætter fødderne i dem. Hyams beach bliver kaldt ”a little slice of paradise” og er beliggende i den smukke bugt, Jervis Bay.

I nærheden finder du også de smukke og mere uberørte strande Murrays Beach, Blenheim Beach og Chinamans Beach, der alle har sand i mindst lige så hvide nuancer.

Så husk solbrillerne – de krystalklare sandkorn skulle jo nødig blænde jer.

3. Feste i Melbourne

Melbourne er en universitetsby, og derfor er der altid en fest i gang i gaderne, på stranden eller i baggården på et hostel. Af de populære steder er det værd at nævne bydelene CBD og Southbank, som er centralt beliggende og byder på alt fra barer, til diskoteker og undergrundsklubber.

Er du mere til en fest i sandet, så er forstadsbyen St. Kilda dit foretrukne spot til en drink eller to på stranden. Denne bydel er også et populært sted for backpackere. Her har du rig mulighed for at møde nye venner og dele rejsehistorier.

Læs også vores Rejseberetning fra Australien

4. Flyde i en badering på Eli Creek 

På verdens største sandø, Fraser Island, finder du Eli Creek, hvor du kan flyde i en badering igennem frodige omgivelser og i 30 graders varme. Vandet er ganske vidst bidende koldt, men det gør det kun endnu sjovere, når I prøver at vælte hinanden ud af baderingene og ned i den kolde flod.

På Eli Creek kan du få nogle magiske billeder og videoer til evigt minde om dit australske eventyr.

5. Dykke eller snorkle på Great Barrier Reef

Du kommer ikke uden om det, Australiens varetegn og turist magnet venter på dig. En tur til Australien er ikke fuldendt, hvis ikke du har sagt hej til livet under vand. Verdens største koralrev strækker sig over 2200 km i længden. Du vil derfor have rig mulighed for at finde et område, hvor det kun er dig, dine venner og fiskene i havet på dit sabbatår i Australien. 

Et af de mest populære områder at dykke eller snorkle finder du oppe ved Cairns, på den nordlige del af Australiens østkyst. Husk at passe på korallerne, vi skulle gerne have dem nogle år endnu.

6. Tag til Tasmanien – hent hjælp i vores fantastiske artikler om “Tassy”

Det her sted bliver der slet ikke talt nok om. Tasmanien (også kaldt Tassy) er smukt, råt, eventyrligt, vildt og udfordrende på en og samme tid, og vi elsker det.

Din nemmeste vej til adventure i særklasse, finder du ved at flyve til Hobart og dernæst bare lade vind og vejr sætte retningen for dig.

Her er intet mindre end fantastisk, og hvis du ønsker tips og tricks til, hvad du skal se i Tasmanien, så læs endelig vores artikel 10 steder i Tasmanien du ikke vil gå glip af, hvor vi har udvalgt oplevelser der har bestået ”creme de la creme testen”.

Er du glad for at tage billeder, så finder du næppe et bedre sted, og derfor har vi selvfølgelig også lavet en artikel med10 billeder du skal tage i Tasmanien”, der er perfekt til dig, der søger de smukke billeder fra din sabbatårsrejse, som ikke alle andre har.

7. Bade i Bondi Icebergs kl. 06 om morgenen

Verdens bedste placering til en swimmingpool? Vi er deroppe af i hvert fald.

Bondi Icebergs er ekstremt populært og derfor opleves det selvfølgelig bedst før resten af verden står op. Kom derfor i god tid, som i rigtig god tid.

Hvis du trækker i dit mest moderigtige badetøj kl. 06, hvor poolen åbner, har du en glimrende chance for at få en oplevelse, som meget få kan prale med, nemlig at ligge i absolut stilhed i en swimmingpool midt ude i Stillehavet kl. 06 om morgenen!

Ret vildt ikke? Dette sted er samtidig et af de 10 billeder du skal tage i Australien efter vores mening.

8. Spise på Paddock Bakery i Gold Coast

Ubestridt et af de bedste bagerier/cafeer i Australien. Det kan der ikke være nogen tvivl om. Beliggende i Gold Coast, med en autentisk og eventyrlig location og med blot en kort gåtur til havet, finder du Paddock Bakery, som udover at lave fantastisk bagværk også byder dig på et moderne udvalg af mad i absolut verdensklasse. 

Besøget på Paddock Bakery skal ikke være med håndbremsen trukket, for den her menu er altså en ”vil have mere” menu. En lille gylden perle til dit sabbatår i Australien. 

9. Hoppe på surfbrættet i Surfers Paradise 

300 dages sol om året, en gennemsnits temperatur på over 25 grader og en destination, der har tiltrukket surfere i mere end 100 år. Det her er Surfers Paradise.

På Surfers Paradise Beach er alle aktive og du vil døgnet rundt kunne spotte surfere, studerende der spiller volleyball, ægtepar der jogger langs vandet eller fitness typer i pangfarver, der løbetræner i bare tær.

Hop ud på surfboardet eller sid inde på bredden og nyd de professionelle flyve henover den ene bølge efter den anden. I Surfers Paradise lever alle deres liv på stranden, og det skal du selvfølgelig også på din rundrejse i Australien!

10. Køre bil på Rainbow Beach

En firhjulstrækker, lidt gode beats i radioen og hovedet hængende ud ad vinduet. Her på Rainbow Beach er der hjulspin og drifting for alle pengene.

Der findes næppe noget mere befriende og idyllisk end at køre bil på en strand i Australien, med orange klipper på din ene side og Stillehavets bølgebrus på din anden. Her er fantastisk og det er en must-see spot på din roadtrip i Australien.

Forresten, det vi nævnte med hjulspin og drifting er altså kun, hvis der ikke er andre biler i dit synsfelt! Rangerne bliver tosset, hvis de ser dig køre rundt som en galning i sandet!

Der er fart over feltet på en rundrejse i Australien

Der sker mange ting i Australien, og der er noget for en hver smag. Vi kunne have nævnt en million andre ting, men de her oplevelser vil du virkelig ikke være foruden, og vi håber at denne artikel har givet dig klarsyn og besvaret nogle af de spørgsmål, du måtte have haft omkring Australien.
Vi ses down under!

Søger du mere inspiration til Australien?

Fortæl os om din drømmerejse og få 100% uforpligtende hjælp af en personlig rejsekonsulent

Vi bestræber os på at du får et personligt svar inden for 24 timer!